Lauantain luennoitsijat ja esiintyjät

Valokuvaaja: Gesina Sundström

PROFESSORI, VISIONÄÄRI JA UUDISTAJA

Arto O. Salonen

Arvostettu työelämän uudistaja & ihmisyyden sanoittaja

Professori Arto O. Salonen on yksi tämän hetken terävimpiä ihmisyyden sanoittajia. Hän avartaa kokemusta elämän arvoisesta elämästä, rakentaa elinvoimaisia organisaatioita ja edistää kestävään yhteiskuntaan siirtymistä.

Tekoälyistyvässä yhteiskunnassa pelkkä tuottavuuteen, kilpailukykyyn ja tehokkuuteen keskittyminen ei enää riitä pitämään ihmistä liikkeellä. Muutos on jo läsnä meissä kansalaisissa ja yhteiskunnassa. Elämme keskellä arvojen hiljaista vallankumousta. Hyvä ja tavoittelemisen arvoinen on määrittymässä uusiksi. Elintason parantamisen sijasta huomion kohteena korostuu kuukausi kuukaudelta enemmän elämänlaatu. Tämä johtuu siitä, että näytelmän kulissit ovat jo kunnossa.


Nyt haluamme alkaa kirjoittamaan näytelmälle ylevää juonta. Se tarina antaa tälle hetkelle merkityksen ja tulevaisuudelle toivon. Sitä on elämänlaatu kaikessa täyteydessään.

Avainsanat: elämän täyteys, jatkuva oppiminen, tiedostava kuluttaminen, kestävä kehitys, uudistuva yhteiskunta

MESTARIMOKAILIJA, PSYKOLOGI

Outi Olani

”Ihanan epätäydellistä – kultareunuksia kintsugin tapaan”

Psykologi ja kirjailija Outi Olani on monessa liemessä keitetty psykologi, joka innostuu niistä hetkistä, kun elämä ei soljukaan kuin Strömsössä. Epätäydellisyys ja ihan tavalliseen elämään kuuluvat kriisit käännetään voimavaraksi kolmen askeleen metodilla. Outi teki nuorena yrittäjänä konkurssin, ja maksaa mokailustaan hintaa yhä tänäkin päivänä. Kriisin jälkeinen masennus herätti kiinnostuksen psykologisia ilmiöitä kohtaan, ja niin psykologi, EMDR-terapeutti, johdon ja esimiesten työnohjaaja Outi Olani löysi värikkäiden vaiheiden kautta tien nykyiseen ammattiinsa.

Outin esitys pohjautuu hänen tarinalliseen tietokirjaansa Mokasin – käännä epäonnistumiset voimavaraksi (Otava 2021). Outi on valovoimainen, rohkea, inspiroiva ja ajatuksia herättävä esiintyjä, jonka puheenvuorot muistetaan pitkään.